WARSZTATY KULINARNE UCZNIÓW KLASY IV

 Co prawda Dzień Pizzy przypada na 9 lutego, ale kto powiedział, że nie można go obchodzić później.Uczniowie klasy IV ze Szkoły Podstawowej im. Noblistów Polskich w Niemicy mieli ku temu dobrą okazję w ostatni piątek. W „Dworku Golikowo” w Rzyszczewie wzięły udział w warsztatach robienia pizzy. W restauracji uczniowie zostali przywitani przez właścicielkę p. Joannę Golik  i „królową kuchni”. Po umyciu rąk, i założeniu czapek i fartuchów kucharskich pod czujnym okiem szefa przystąpili do robienia pizzy. Na swoje ciasto „szefowie kuchni” nakładali to co lubią. Do dyspozycji mieli wiele składników, które ułożyli na cieście: sos pomidorowy, pieczarki, szynkę, ser żółty, paprykę czy kukurydzę. Wszyscy doskonale poradzili sobie z zadaniem. Po przygotowaniu  pizze trafiły do pieca, by po krótkiej chwili zaskoczyć wszystkich bogactwem swego smaku. Na koniec najlepsze – czyli konsumpcja. BYŁO PYSZNIE!!! Po zakończeniu „kulinarnej uczty” przyszli adepci sztuki kulinarnej otrzymali dyplomy. To był bez wątpienia „smaczny”  poranek.

W warsztatach wraz z uczniami uczestniczyły panie: Małgorzata Cichecka i Kamilla Choina.